Ook broederliefde kent z'n grenzen


De Engelsman Martin Warburton wilde zijn broer Paul Warburton, die aan leukemie lijdt, best een stamcel doneren, zodat deze kon worden getransplanteerd. Daarvoor moest Paul echter wel eerst fan worden van Manchester United.

Martin liet zijn broer Paul, die fan was van Manchester City, een contract tekenen waarin hij beloofde voortaan te juichen voor Manchester United. Verder moet hij voortaan iets roods dragen, spullen van Manchester United kopen en zijn huis schoonmaken met een shirt van Manchester City.

Paul gaf toe gemengde gevoelens te hebben over de actie van zijn broer: "Het was natuurlijk boffen dat Martin dezelfde cellen heeft als ik. Sommige mensen hebben acht broers en zussen, die geen van allen overeenkomen. Maar waarom moest ie nou uitgerekend fan van Manchester United zijn?!"

Onder de voorwaarden vallen ook "verplicht grinniken als Manchester City degradeert" en "voormalig Manchester City-speler Francis Lee een keer laten struikelen". Dit omdat Lee bekend stond om zijn schwalbes, en zo "kun je een keer zien hoe hij normaal valt".

Martin vertelde dat hij zijn lachen nauwelijks kon inhouden toen hij Paul het contract liet tekenen: "Dit was de ultieme kans om Paul te laten stoppen met het steunen van de 'Blues'. Het was natuurlijk maar een geintje, maar hij heeft het contract wel mooi getekend!"

Paul Warburton: liever rood dan dood

Een vergrote versie van het contract is hier te vinden. De voorwaarden zijn net zo hilarisch als de met de hand geschreven toevoeging van broer Paul, die zich afvraagt of deze voorwaarden niet in strijd zijn met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, in het bijzonder 'de paragraaf betreffende marteling'.


RTL Text en BBC Sport, 28 november 2003. Met dank aan Jan willem Van de Graaf

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!