Heilige bewondering voor Jerzy Dudek


Dat de Poolse paus Johannes Paulus II een enorme voetbalfan is, weet iedereen. Maar dat de Heilige Vader in het Vaticaan vaak naar de wedstrijden van het Engelse Liverpool zit te kijken dat is nog niet zo bekend. En dat komt allemaal omdat bij Liverpool de Pool Jerzy Dudek onder de lat staat. Voor Nederland geen onbekende, want de Pool stond ook enige tijd in het doel van Feyenoord. In zijn jeugd was de paus ook keeper.

Aan de vooravond van de wedstrijd Polen-ItaliŽ, die onlangs werd gespeeld, had de paus een aantal spelers uitgenodigd bij hem op bezoek te komen.
"Het was een heel emotioneel moment voor mij. Hij vertelde me dat hij niets liever doet dan naar Liverpool kijken als we spelen. Ik sprak met een aantal mensen die in de nabijheid van de paus verkeren, die vertelden dat hij altijd aan me denkt als ik speel. Ik was erg verrast. Zij wisten van alles over mij en Liverpool te vertellen," aldus de verbaasde Dudek.

Toen de Poolse doelman enige jaren geleden werd uitgeroepen tot beste doelman van Europa, kreeg hij een gelukstelegram van de Heilige Vader.

Dudek telt zijn zegeningen

Hoewel de paus erelid is van FC Barcelona (hij heeft pasnummer 100.000), blijkt Liverpool hem dus meer te boeien. Interessant! Maarreh...Dudek verkozen tot 'Beste Doelman van Europa'?? Volgens ons is hij nooit verder gekomen dan 'Beste Doelman van Nederland'. De sportmedewerker van "Katholiek Nederland" is blijkbaar nog niet zo thuis in de sport


Katholiek Nederland, 28 november 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!