Napels droomt van twee Maradona's op één veld


In Napels dromen ze weer even, en natuurlijk is Diego Armando Maradona de directe aanleiding. De voormalige vedette van Napoli en Argentinië speelt met het idee om een benefietwedstrijd te organiseren in het San Paolo, het stadion waar hij grote successen vierde met de club uit Napels. "Spelen in Napels, het zou een droom zijn," verwoordde Maradona op zijn vertrouwde manier zijn gevoelens. "Ik zou de gelukkigste man ter wereld zijn," liet El Pibe d'Oro weten via zijn goede vriend Salvatore Bagni.

Aanleiding voor het benefietduel zijn de problemen die Maradona heeft met de Italiaanse fiscus. Die heeft een bedrag van circa dertig miljoen euro gevorderd van de Argentijn, alhoewel er na onderhandelingen sprake zou zijn van een schikking van 3,3 miljoen euro. De opbrengst van het duel zou Pluisje kunnen doorsluizen naar de belastingdienst.

Natuurlijk is het Maradona niet alleen om de centen te doen, verzekert Bagni. De wedstrijd geeft de gevallen superster de kans om afscheid te nemen van 'zijn publiek' en een ode te brengen aan de stad waar hij zoveel successen behaalde. En om het duel helemaal tot een groot feest te maken, zou El Diego op het veld moeten worden bijgestaan door zijn buitenechtelijke zoon, Diego Armando junior.

Het Italiaanse persbureau wist zoonlief zelfs al een reactie te ontlokken. "Ik zeg meteen ja, het is een droom," aldus de tiener uit de jeugdopleiding van Napoli. "Ik zou het fijn vinden als ik mijn vader mee kan helpen om welk probleem dan ook op te lossen."

Zie ook "Diego Maradona ontmoet Diego Maradona" en "Zo vader, zo (onwettige) zoon".

Pluisje jr.

...Diego Armando junior...Eén-tweetje met pappa...


VI.nl, 28 november 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!