Nog meer korte anekdotes:De carrière van Mike Vermolen bij Haarlem duurde korter dan verwacht. Na het uitvallen van een concurrent had de twintigjarige verdediger een babsisplaats verwacht. Maar zijn trainer Roy Wesseling had een verrassing voor Vermolen: hij koos voor Roy Witteman. Hierop verloor Vermolen zijn beheersing en maakte de trainer uit voor 'pannenkoek'. Dat was tegen het zere been van Wesseling, en de verdediger werd per direct weggestuurd.

(VI.nl, 14 mei 2004)

NAC bracht op de eigen website het bericht dat de volgende dag de 30-jarige Egyvicc 'Atilla' Fehér op proef mee zou trainen. Neef van rechtsback Csaba Fehér, spelend voor Videoton FC in Hongarije, bijna transfervrij en in bezit van een Belgisch paspoort, dus goedkoop. "Een welkome aanvulling op de selectie," aldus directeur Theo Mommers. Er stond zelfs een foto van 'Egy' (wat in het Hongaars iets als '1 april' betekent) bij. Een 1 april-grap dus, om te kijken of de media erin zouden stinken. En ja hoor, prompt nam het ANP het bericht over. Heel even maar, want drie kwartier later was ook bij hen het kwartje gevallen: "Het ANP trekt het bericht 'Tweede Fehér op proef bij NAC' in. Het betreft een 1 april-grap."
En die foto dan? Dat bleek een gemanipuleerde foto van Csaba Fehér bleek te zijn, genomen tijdens het trainingskamp in Suriname. "De echte Fehér lachte zich rot om zijn 'eigen' foto", aldus BN/De Stem.

(AD.nl en BN/De Stem, 1 april 2004)

Schotse scheidsrechters hebben sinds kort een wel heel bijzondere sponsor: een brillenfirma. Het arbiterkorps sloot een vierjarig contract met het Engelse bedrijf Specsavers ter waarde van 1,2 miljoen euro. Met het geld wil het korps meer aandacht besteden aan het coachen van arbiters en aan het ontwikkelen van een trainingsprogramma. Tijdens de wedstrijden zullen de leidsmannen het logo van de firma op het shirt dragen.

(AD, 24 september 2002)

De Noorse aanvaller Kenneth Kristensen is zijn gewicht in garnalen waard. De spits verruilt zijn club Vindbjart voor Floey. In plaats van geld ontvangt Vindbjart ongeveer 75 kg garnalen.
"We willen hem niets belemmeren, waar we willen wel iets krijgen", verklaarde voorzitter Ulstein. Beide clubs spelen vandaag tegen elkaar. Voor de wedstrijd gaat Kristensen op de weegschaal om zijn exacte gewicht te bepalen.

(AD, 21 september 2002)

De Spaanse club Rayo Vallecano heeft een nieuwe besparingsregeling afgekondigd: er wordt geen gratis kauwgom meer verstrekt aan de spelers. De ploeg moet het dit jaar ook al stellen met slechts twee shirts per speler. Als ze een derde tricot willen hebben, moeten ze dat zelf kopen in de clubshop. De club uit de arbeidersbuurt van Madrid heeft een jaarlijks budget van 12 miljoen euro en is hiermee een van de armste ploegen in de Primera Division. Vallecano staat laatste in de competitie. Het bestuur had de spelers gevraagd niets over de kauwgom-maatregel naar buiten te brengen. Het levert de club een besparing op van 504 euro per jaar.

Zondag 28 april 2002 betekende voor het Roemeense betaald voetbal een nieuw dieptepunt. De wedstrijd in de hoogste divisie tussen Universitatea Craiova en UM Timisoara (0-0) telde om precies te zijn slechts twee betalende toeschouwers. Er waren 50 agenten in het stadion aanwezig om de orde te bewaren.

De Noorse scheidsrechter Per Arne Brataas, die erom bekend stond dat hij bijna nooit kaarten gaf, heeft tijdens een interview bekend dat hij dit deed omdat hij leesblind was. Als ie een kaart gaf, moest ie daar na de wedstrijd een rapportje over invullen, en dat was voor hem een hels karwei.
"Rode kaarten geven deed ik alleen als het echt niet anders kon. Gele kaarten gaf ik helemaal nooit," aldus de inmiddels gestopte scheids, die nooit hoger floot dan de vierde amateurdivisie.

(Ananova, 2 mei 2003)

Mohammed Sissoko, speler van Valencia, verzon in de zomer van 2004 wel een heel originele smoes om te laat terug te keren van het zomerreces. De 19-jarige Malinees beweerde dat hij een ingelaste interland met Mali had moeten spelen tegen Kenia, uitslag 1-0. Een klein onderzoekje wees echter uit dat deze wedstrijd nooit plaats gevonden had. Geconfronteerd met de feiten gaf hij toe dat hij gejokt had. Zijn trainer vergaf het hem: "Het is nog maar een jochie en hij heeft zich vergist."

(VI.nl, 10 september 2004)

Enrique Romero heeft wat met dieren. Problemen vooral. De verdediger van Deportivo La Coruña moest in september 2004 het Champions League-treffen met AS Monaco missen nadat hij tijdens een ontspannend fietstochtje moest uitwijken voor een plotseling overstekende hond. De val die daarop volgde was dusdanig hard, dat hij een zware kneuzing opliep. Een jaar eerder had hij al eens een Champions League-duel (tegen PSV) gemist, nadat op het vliegveld was gebeten. Niet door een hond dit keer, maar door een...slang.

(VI.nl, 28 september 2004)

Met trots presenteerde Fluminense in september 2004 alweer het derde nieuwe shirt aan de pers. Het bordeauxrode tenue viel in het duel met América MG echter slecht bij de spelers. Zo slecht, dat het tijdens de rust al werd achtergelaten in de kleedkamer. Dat hielp: in witte tenues leefde de ploeg op en werd de in de eerste helft opgelopen achterstand van 1-0 ongedaan gemaakt.

(VI.nl, 29 september 2004)

Hoe het ondertussen eigenlijk met Paul Gascoigne gaat? Oordeel zelf maar. Hij heeft besloten zijn loopbaan als trainer nieuw leven in blazen. De voormalige international werkte als speler-coach bij Boston United, maar na twee maanden was het alweer gedaan met de koopman. En een nieuwe club diende zich niet zo een twee drie aan. Om een streep te zetten onder zijn verleden, waarin zowel zijn voetbalkwaliteiten als zijn privé-beslommeringen breed uitgemeten werden, heeft hij gekozen voor een nieuwe naam: "G8". De G komt van zijn achternaam, het getal acht staat zijn rugnummer. "Met mijn Geordie-accent klinkt het een beetje als great," aldus Gazza.

(VI.nl, 22 oktober 2004)


Verschillende bronnen: Algemeen Dagblad, Zon

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!