Inbrekers bij Blinker


Ruud Heus maakte bij Feyenoord vrijwel dagelijks 'practical jokes' mee. Meestal was hij aanstichter, soms het slachtoffer. En van de meest legendarische practical jokes komt echter niet op zijn conto: de overval op Regi Blinker.

Heus: "Op een avond ziet Blinker vanuit zijn slaapkamerraam twee met bivakmutsen getooide inbrekers een poging doen zijn huis binnen te dringen. Vanuit het geopende raam hoort Regi de n tegen de ander zeggen: "We gaan die Blinker helemaal de tering slaan."

Blinker, helemaal in paniek, belt onmiddellijk Paul Nortan, die tegenover hem woont.
"Paul, je moet onmiddellijk komen helpen, er staan twee inbrekers voor de deur!" Paul komt zijn huis uit en wordt, eenmaal in Blinkers huis aangekomen, door de twee inbrekers vreselijk in elkaar geslagen. Tenminste, zo lijkt het. Nortan, die namelijk ook in het complot zit, schreeuwt moord en brand.

Blinker, inmiddels gek van angst, sluit zich op in de slaapkamer en belt de politie. Die tien minuten later inderdaad arriveert. De inbrekers worden gearresteerd en Blinker durft eindelijk naar beneden te komen. Op het moment dat de bivakmutsen worden afgezet, staren de agenten en Regi Blinker in de gezichten van John de Wolf en Henk Frser, die niet meer bijkomen van het lachen.

Het bleek een revancheactie van De Wolf. Een paar weken daarvoor had Blinker 's avonds de tuin van De Wolf vol met vuurwerk gelegd. Op het moment dat het donker begon te worden stak Blinker het spul aan en schrok het gezin De Wolf zich dus het apelazerus. En we weten dat De Wolf zich nooit laat pakken. Niet in het veld en ook niet daarbuiten. Dus eigenlijk had Blinker beter moeten weten.


Voetbal Magazine

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!