Rood na overtreding...op ploeggenoot!


Reglementair viel er niets op af te dingen, bizar was het wel. Jens Lehmann moest van het veld. Na het slaan van een teamgenoot!

Het was zijn twintigste "Revier-derby" en daarmee is hij de recordhouder aller tijden. Jens Lehmann stond in de meest beladen voetbalderby van Duitsland elf keer op doel voor Schalke, zaterdag verdedigde hij voor de negende maal de goal voor Borussia Dortmund.

De uitgave van zaterdag (2-2) zal de tweede keeper van Duitsland zich nog lang heugen. Lehmann werd uitgerekend in de Arena Auf Schalke uit het veld gestuurd. Maar de reden van zijn verwijdering was wel heel curieus.
De doelman maakte zich na een onterecht afgekeurde treffer van Schalke zo kwaad op zijn ploeggenoten, dat hij helemaal ontplofte. De in Duitsland sowieso al omstreden goalie kreeg het aan de stok met zijn medespeler Amoroso, die hij zelfs achterna ging. De twee kregen enorme ruzie, waarna Lehmann zijn ploeggenoot sloeg.

Scheidsrechter Fandel kende geen genade, beschouwde het incident als onsportief gedrag en stuurde Lehmann conform de regels uit het veld. De woedende routinier Reuter joeg zijn doelman daarop met een scheldkanonnade naar de kant.

Lehmann trok na afloop allerminst het boetekleed aan. "Ik kende de regel niet. Die is vast tijdens de wedstrijd uitgevonden."

Lehmann kreeg bijval van zijn trainer Matthias Sammer ("Het had mij ook kunnen overkomen"), maar werd de les gelezen door manager Michael Meier:
"Wat een ongelooflijk stomme fout. Jens heeft zich onsportief gedragen, zijn club in de steek gelaten Ún een mogelijke overwinning op het spel gezet."

Meier sloot niet uit dat Lehmann een geldboete tegemoet kan zien. Pikant detail: na het inbrengen van de reservekeeper, haalde trainer Sammer Amoroso naar de kant.

Met zo'n ploeggenoot heb je geen tegenstanders nodig!

...Jens Lehmann...opvliegend...


Haagsche Courant, 24 februari 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!