Iedereen rood!

Bangu-Olaria, een wedstrijd in een Braziliaanse competitie, heeft een verrassend einde gekregen. De stand was na 80 minuten nog 0-0, toen scheidsrechter José Ezequil een penalty toekende aan Bangu.

Dit was tegen het zere been van Olaria-coach Sérgio Cosme. Cosme protesteerde tegen het besluit door pontificaal voor de bal te gaan staan. De spelers en de wissels steunden hun coach en vormden een ongeoorloofd muurtje, zodat de strafschop niet genomen kon worden.

De scheidsrechter keek het voor twintig minuten aan, maar de protesten namen niet af. Voor hem was er dan ook maar één maatregel over: alle spelers, wisselspelers en de coach van Olaria kregen de rode kaart te zien. Doordat alle spelers waren weggestuurd, was de wedstrijd ook gelijk ten einde. De strafschop is niet meer genomen.