Fortuinlijk City bezorgt Mancunian fortuin


De wonderbaarlijke come-back van Manchester City in het uitduel om de FA Cup tegen Tottenham Hotspur vorige week, heeft een voetbalfan een klein vermogen opgeleverd. Een fan van aartsrivaal Manchester United nog wel.

Bij het vermaarde wedkantoor van William Hill is het mogelijk om ook tijdens wedstrijden nog weddenschappen af te sluiten. Paul McKenzie uit Lanarkshire had er wel vertrouwen in, ook al was Manchester City in de eerste helft wel 3-0 achtergekomen en liepen ze nog maar met tien man op het veld. Hij zette 100 pond in op winst voor City.

En het wonderbaarlijke gebeurde: o.a. door een aansluitingstreffer van Paul Bosvelt stapte de ploeg na 90 minuten met 3-4 als glorieuze winnaar van het veld. Aangezien Hills deze kans op 1:250 ingeschat had, was Paul McKenzie het lieve sommetje van 25.000 pond rijker.

De verklaring van 'Mancunian' Paul voldeed aan alle wetten der voetballogica: "Puur vanwege het feit dat Kevin Keegan de trainer van City is, wist ik dat hij ze na de rust met een soort gung-ho-tactiek terug het veld op zou sturen. En als ze er maar eentje zouden maken, was de kans enorm dat ze toch nog zouden winnen."

Het deed Hills niet al teveel pijn. Het grootste gedeelte van Paul's winst konden ze betalen van de 18.000 pond die een minder fortuinlijke gokker ingezet had op winst voor de Spurs.


Ananova, 6 februari 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!