Vingervoetbal komt met eigen mini-streakertje


Nu geen enkele fatsoenlijke finale meer zonder streaker op het veld kan, heeft Subbuteo besloten met zijn tijd mee te gaan. De trouwe schare liefhebbers van het vingervoetbalspel kan nu ook een streaker en een politieagent inzetten. De beoefenaars van Subbuteo kunnen een mannelijke of vrouwelijke naaktloper kopen bij de enige officiŽle Subbuteo-winkel.

Uitbater Tom Taylor heeft eveneens de spelregels voor het inzetten van de streaker bepaald. "Een speler kan streaker roepen en zijn of haar naaktloper in het strafschopgebied plaatsen. De scheidsrechter moet vervolgens 'grijp hem' zeggen, waarna de aanvallende partij de politieman moet inzetten in een poging de streaker te raken. Als de streaker getroffen wordt, is hij gearresteerd."

Het streaken kan een tijdrovende gebeurtenis zijn. "Als de verdedigende speler erin slaagt de streaker in alle vier de zones van het veld te plaatsen zonder geraakt te worden door de politie, spreken we van een full streak. Dan mag de streaker ontsnappen in het publiek en later weer worden ingezet. Het spel wordt na een streak hervat met een scheidsrechtersbal."

De introductie heeft Taylor geen windeieren gelegd. Liefst 6.000 streakers verkocht hij al. "De streakers zijn het best verkochte item dat we hebben. Je hebt scheidsrechters, grensrechters, supporters en politieagenten. Maar zij kunnen niet in de schaduw staan van de streakers."

Meneer Streak Mevrouw Streak

Ook een streak-setje? Voor 5½ pond heb je er eentje op je bord


VI.nl, 26 mei 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!