Brit maakt snelste goal ooit (volgens hemzelf)


Marc Burrows claimt een plek in de geschiedenisboeken van het voetbal. De aanvaller van het Engelse Cowes Sports FC zette in het duel in de Sydenham's Wessex League tegen Eastleigh het snelste doelpunt aller tijden op zijn naam, zo zegt hij zelf.

Burrows scoorde direct vanaf de aftrap. Volgens de scheidsrechter John Sorrell waren er "net twee seconden voorbij" sinds hij had gefloten voor het begin. "Ik ben al elf jaar arbiter, maar heb nog nooit zoiets gezien," liet Sorrell verbaasd weten.

Het wereldrecord snelscoren is met 2,8 seconden nu in handen van Ricardo Olivera. De Argentijn deed in de Uruguayaanse competitie in 1998 voor Rio Negro van zich spreken. Het Britse record staat op 3,5 seconden en werd in 1979 gevestigd door Barrow-speler Colin Cowperthwaite.

Burrows vertelde vol trots over zijn kunststukje. "Ik legde de bal neer op de middenstip en zag dat de keeper voor zijn doel stond. Ik keek naar de scheidsrechter en vertelde hem al dollend dat ik wel een poging wilde wagen."

"Hij lachte, haalde zijn schouders op, blies op zijn fluitje en toen werd de bal gevangen door de wind en vloog hij tegen het net," legde Burrows uit. "Dit is een wereldrecord en hij mag best trots zijn op zichzelf," voegde Eastleigh-speler en voormalig Southampton-legende Matt Le Tissier nog toe.

Cowes-manager Paul Sleep relativeerde de wondergoal. "We hadden de wind mee in de eerste helft en besloten op doel te schieten zodra we de kans hadden. Marc vatte dat wel heel letterlijk op. Maar om eerlijk te zijn, had het schot van Buzz net zo goed tegen de cornervlag aan kunnen komen," aldus de coach.

Burrows had overigens nog meer om over te pochen. De door Portsmouth afgeteste speler scoorde nog twee keer en bezorgde zijn ploeg daarmee een 5-3 zege op het Isle of Wight.

Of zijn eerste goal in de boeken komt, ligt aan de FA. De Engelse voetbalbond heeft aangegeven de razendsnelle treffer te willen erkennen als de scheidsrechter dat officieel bevestigt.


VI.nl, 8 april 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!