Het is weer fijn (matten) langs de lijnOok in de sportwereld vervagen de normen en waarden, dames en heren. De afgelopen week opvallend veel berichtjes waarin het woord 'strijd' iets te letterlijk werd genomen.

In Brazilië ging de selectie van Flamengo met supporters op de vuist na terugkeer van de 6-1 nederlaag bij Atlético Mineiro. Niet alle spelers lieten zich de scheldpartijen en het geduw van de aanhangers welgevallen. Verdediger Júnior Baiano voerde verhitte gesprekken en worstelde zelfs met enkele fans. En doelman Júlio César duwde een belager op de grond om deze vervolgens te schoppen, wat duidelijk te zien was op televisiebeelden en foto's. "Hij sloeg me in mijn rug, dus pakte ik hem bij zijn shirt en gooide ik hem op de grond," legde Júlio César uit.
"Het was een gekkenhuis," vertelde een ontdane middenvelder Douglas Silva. "Ik zag mensen met stenen in hun handen." (VI.nl)

Een ruzie op de training bij AA Gent in België is uitgelopen op een ware knokpartij, waaraan zelfs een honkbalknuppel aan te pas kwam. Twee spelers, Cherrad en Oussalah kregen van de clubleiding te horen dat ze zich voorlopig niet meer bij het Ottenstadion hoeven te vertonen. Oussalah en Cherrad kregen het tijdens een partijspel met elkaar aan de stok. De vechtpartij ontaardde volledig, waarbij met name Oussalah enkele rake klappen uitdeelde. Cherrad moest het trainingsveld daarop bebloed verlaten, maar keerde enige tijd later terug, in het bezit van een honkbalknuppel. (VI.nl)

Niet alleen in de hoogste divisies was het prijs. Bij de voorzitter van de Moldavische tweedeklasser Roso, Mikhail Makoveia, sloegen de stoppen door tijdens het thuisduel met FC Politehnica Chisinau, toen de scheidsrechter weigerde Roso een strafschop te geven. De voorzitter raakte buiten zinnen, zocht zijn Audi 100 op en scheurde vervolgens het veld op. De arbiter, in het dagelijks leven officier in het leger, moest rennen voor zijn leven om aan de auto te ontsnappen. Na een doldwaze achtervolging op het veld wist hij een veilige plek te vinden op de tribune. (VI.nl)

In de USA tenslotte liep het NBA-duel tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers uit op een massale vechtpartij. Met minder dan een minuut te gaan raakten spelers en fans slaags in één van de ergste gevechten in de geschiedenis van de NBA. De rel begon toen Pacers-speler Ron Artest en Ben Wallace van de Pistons mot kregen op het veld. Vervolgens kwamen de reservespelers het veld op en ontstond er een flinke opstoot. Na enige tijd leek de rust weergekeerd, maar plotseling kreeg Artest, die op een tafel aan de rand van het speelveld lag, een beker naar zijn hoofd gegooid vanaf de tribune. Het bleek afkomstig te zijn van een Pistons-fan, waarna Artest samen met teamgenoot Stephen Jackson woedend de tribune opstormde en met enkele fans begon te vechten. De chaos was hiermee compleet, mensen gooiden met van alles en nog wat en er werden stevige beuken uitgedeeld. De Pacers-speler vluchtten, onder een regen van bier, popcorn en stoeltjes, uiteindelijk naar hun kleedkamer. (FOK!)

I kicked his ass!

Moe, maar voldaan verlaat Ron Artest het veld.


15 - 21 november 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!