Vernederde Vlaamse vlaggenist staat huilen nader dan vlaggen


Tijdens het duel tussen Young Stars Eeklo en FC Zelzate in de Oost-Vlaame derde provinciale divisie werd grensrechter Jacky Temmerman slachtoffer van een stel grappenmakers: zijn broek werd naar beneden getrokken door een toeschouwer. De wedstrijd, waarin Young Stars met 3-1 leidde, werd vanwege dit voorval gestaakt.

De dader was de negentienjarige Thomas de Meyer, speler van de nabijgelegen voetbalclub KFC Eeklo. "Normaal doe ik zoiets niet, maar we hadden al de hele wedstrijd grapjes gemaakt met die lijnrechter. Het leek me een toffe vent en plots kwam er het idee om zijn broek af te trekken. Ik was in een jolige bui en opgefokt door vrienden," vertelde hij aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Spijt had hij wel van zijn actie: "Ik deed het niet voor geld of bier, maar voor de lol. Stom en kinderachtig, ik weet het. Maar ja, nu is het te laat hè. Jammer genoeg kan ik de klok niet terugdraaien. Weet je dat ik beschaamd ben om op straat te komen? Ik hoop dat de lijnrechter mijn excuses aanvaardt en dat iedereen beseft dat ik enorm veel spijt heb."

De grensrechter kon er niet mee lachen: "Ik stond daar schoon met mijn billen bloot. Ik ben belachelijk gemaakt voor ruim honderd mensen, omdat dat ventje dat plezant vond. Ik hoop dat de dader een gepaste straf krijgt," aldus Temmerman, die zegt te zullen stoppen met vlaggen. "Dat ze maar een andere zot zoeken die zijn broek wil laten aftrekken voor 20 euro per match."

Young Stars was ook niet blij met de actie van De Meyere: "We zitten in acuut degradatiegevaar. We leidden met 3-1 tegen de nummer twee! En dan dit. Onze spelers, die door het incident geen winstpremies kregen, zijn woest op dat gastje," aldus een woordvoerder van de club.

De Meyere bestrijdt overigens dat de grensrechter werkelijk in zijn blote kont stond: "Ik trok enkel zijn broek omlaag, zijn onderbroek bleef op zijn plaats. En gelukkig had hij een lang shirt aan zodat alles bedekt bleef."


FOK!, 11 maart 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!