Vanessa Menga
Braziliaans tennisster


Vanessa Menga

Vanessa Menga werd op 20 oktober 1976 geboren in één van de grootste steden ter wereld, São Paulo in Brazilië. Aangemoedigd door haar ouders begon ze al op jonge leeftijd tegen een balletje aan te slaan, en met succes. Als meisje van 6 won "Vini" haar eerste tennistoernooi in de categorie t/m 8 jaar, en dat was de eerste prijs in een lange reeks. Toen ze 14 was, besloot men alles op haar sportcarrière te zetten, en verhuisde ze naar Barcelona, vanwege de mooie trainingsfaciliteiten aldaar.

Wat er precies misgegaan is in de Catalaanse hoofdstad, weten we niet, maar zeker is dat de progressie die ze jarenlang boekte, daar tot een halt kwam. Als prof wist ze nooit een potje te breken, en werd ze zelfs op toernooien waar maar één ATP-punt te verdienen viel, regelmatig in de eerste ronde naar huis gemept.

De enige vorm die ze toonde, was die van haar rondingen, in de Braziliaanse Playboy van februari 2001. Een meesterlijke zet overigens, vinden wij. Daar had ze minstens 1000 gratis ATP-punten voor moeten krijgen, maar ja, wij hebben het (nog) niet voor het zeggen

Deze gang van zaken moet ook haar thuisfront teleurgesteld hebben, want op haar officiële website worden al sinds 1999 niet meer haar resultaten bijgehouden. Alleen het recept voor haar favoriete cake is daar nog te vinden. Tegenwoordig bungelt ze ergens rond de 500ste plaats op de wereldranglijst.

Dat is jammer, want daardoor komt ze nooit op tv. En wie de plaatjes hieronder ziet, weet wat voor een gemis dat is voor de mensheid.(Klik op plaatje voor vergroting)


Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa Menga Vanessa MengaH Home m e