Tünde Szabó
Hongaars zwemster


Tünde Szabó

Over sommige sportbabes kun je een boek volschrijven, over anderen nog geen memobriefje. Tünde Szabó valt helaas in de laatste categorie.

Niet dat we niet willen, haar foto's bieden op zich inspiratie genoeg, maar we willen het graag wel een beetje feitelijk houden En dan zijn we snel uitgepraat. We weten nagenoeg niets van Tünde. Ze staat niet in onze sportencyclopedie en het web biedt ook al geen uitkomst, afgezien van wat droge zwemresultaten uit begin jaren negentig. Als er al meer staat, staat het er in het Hongaars, en laat dat nou net niet ons sterkste punt zijn.

tijdens de fotosessie voor Playboy
Het enige wat we van haar weten is dat ze in maart 2003 voor de Hongaarse Playboy poseerde en dat ze ooit een zilveren medaille op de 100 meter rugcrawl op de Olympische Spelen behaalde. Op die van Barcelona in 1992 om precies te zijn, achter (zoals bijna altijd) haar landgenote Krisztina Egerszegi. Dat weten we van een Hongaarse bezoeker van deze site, die ons ook de foto's stuurde.

Deze fotograaf verstaat zijn vak
Op onze vraag aan deze man of hij niet wat meer info voor ons had, moest hij het antwoord schuldig blijven. Hij wist nog wel te vertellen dat "Tünde" een van de meest voorkomende meisjesnamen in Hongarije is en "Szabó" zo'n beetje de meest voorkomende achternaam, dus dat zoekresutaten voor deze combinatie op Google meestal niet de zwemster betreffen. Het enige wat hij nog wist, is dat ze tegenwoordig een onopvallend bestaan leeft in Hongarije. Dus toen waren we uitgepraat.

Maar goed, waar hebben we het eigenlijk over - alsof onze bezoekers hier voor de verhaaltjes komen! Who are we kidding En die foto's mogen er, zoals gezegd, absoluut zijn, dus zo krijgt dit verhaaltje toch nog een happy end. Scroll down!(Klik op plaatje voor vergroting)


Tünde Szabó op de cover van Playboy Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde Szabó Tünde SzabóH Home m e