Phaedra Hoste
Ex van (o.a.) Paul Okon


Phaedra Hoste

Grappig toch, hoe iemand in Vlaanderen soms door iedereen gekend kan zijn, terwijl een paar meter over de grens praktisch nog geen hond van haar gehoord heeft. Phaedra Hoste is er zo eentje. Bloedmooi, en bij onze Zuiderburen door sommigen aanbeden als een godin - niet in het minst vanwege de Playboy-reportage die ze daar ten beste gaf - maar bij ons hoogstens goed voor een gefronste wenkbrauw. Al komt daar binnenkort misschien verandering in, want ze schijnt hier een homeshopping-programma te gaan presenteren.

Wat Phaedra precies met sport te maken heeft, is ook niet helemaal duidelijk. Drie sporters worden met haar naam in verband gebracht: de 56-jarige Vlaamse wielerlegende Roger De Vlaeminck, de Australische voetballer Paul Okon, én...onze eigen Pi-Air van Hooijdonk! Dat is voor ons in ieder geval genoeg reden om haar gretig tot sportbabe te bombarderen, maar wat ze precies met deze heren had of heeft...?

Over Roger De Vlaeminck doen de hardnekkigste geruchten de ronde. Ze zou een affaire met 'Monsieur Paris Roubaix' gehad hebben vanaf haar zestiende (boze tongen beweren zelfs vanaf haar veertiende) tot haar éénentwintigste. Verdere sappige details ontbreken, helaas.

Dat ze wat met Paul Okon (destijds Club Brugge, nu Vicenza) had, staat wel zo goed als vast. Maar Okon vertrok in 1997 naar Lazio Roma, en Phaedra bleef in Brugge achter.

Wat Van Hooijdonk betreft, dat is de enige waar we een quote van Phaedra zelf over hebben.
Ze zegt: "Ik ken Pierre goed, en we zijn enkele keren samen gaan eten. Maar van een relatie is er absoluut geen sprake. Hij heeft een vaste vriendin en een kindje. Voor hem zijn dus die venijnige roddels veel erger. Ik ben tenslotte vrijgezel, hè. Vroeger spande ik vrijwel onmiddellijk een proces in, nu moet ik er hartelijk mee lachen. Ik voel me zelfs geflatteerd!"

Maar ja, wat zo'n quote waard is...zou ze het zeggen als ze na afloop van zo'n etentje wél Pierre's befaamde baltechniek aan een nader onderzoek onderworpen had? We think not. En Pierre zegt altijd dat ie "overal scoort", dusseh...gerede twijfel is hier gerechtvaardigd, dachten wij zo.

Phaedra: Wie van de drie (niet)?
Phaedra
Roger

Roger De Vlaeminck?
Paul

Paul Okon?
Pi-Air

Pi-Air van Hooijdonk?

Nu we toch in de roddelhoek beland zijn - wie er ook stevig schijnt mee te kunnen praten over scoren bij Phaedra, is René Froger, de zanger wiens platen bij ons op de redactie steevast reeds tijdens de aankondiging afgezet worden. Als we 'de bladen' mogen geloven - en waarom zouden we dit nIet doen - lag het huwelijk van Froger enkele jaren terug in een crisis, en werd deze time-out door de Amsterdammer gretig benut om eens wat beter kennis te maken met al het moois wat België te bieden heeft. Phaedra, dus. Hij ontkende zelf in alle toonaarden, maar toen hij na één van zijn ehh..."etentjes" met Phaedra, terug kwam scheuren uit Brugge, reed hij zijn bolide volledig in de prak en viel er weinig meer te ontkennen.

Een drukbezet meisje dus, die Phaedra. Wat we nog meer van haar weten? Nou, niet zo heel veel, want haar website is al enige tijd uit de lucht, en verder is er weinig over haar te vinden. We kunnen alleen nog vertellen dat ze op 28 augustus 1971 het levenslicht zag, dat ze behalve (lingerie)model ook nog actrice en presentatrice is en aardig kan zingen (o.a. op tv in "Het Swingpaleis", zeg maar de Vlaamse versie van "Het Gevoel Van..."), dat ze in de gemeenteraad van Brugge zit (!), dat ze de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans tot haar fans mag rekenen, en dat er, tot slot, zelfs een ster naar haar vernoemd is.

Kortom, in België is ze hot. Of haar ster ook over de grens gaat stralen, zal de toekomst ons zeker en vast leren...(Klik op plaatje voor vergroting)


Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra Hoste Phaedra HosteH Home m e