Kirsty Gallacher
Engels sportpresentatrice


Kirsty Gallacher op Sky TV

Kirsty Gallacher is de dochter van golfer Bernard Gallacher en presentatrice van enkele populaire sportprogramma's op het Britse Sky TV. Ze werd in 1976 geboren in Edinburgh, maar verhuisde al snel naar Berkshire, omdat haar vader directeur werd van de Wentworth Golf Club. Nu woont ze in Londen.

Haar vader's goede contacten met de media vormden een ideale kruiwagen om eens een kijkje te nemen bij de televisie. Ze begon achter de camera's, eerst als productie-assistent en later op de redactie van Sky Sports. Maar omdat mooie meiden die gek zijn van sport ook bij de Engelse omroep dun gezaaid zijn, werd ze al snel gevraagd om ook eens op de presentatiestoel plaats te nemen.

Daar zijn de Britse mannen haar nu nog dankbaar voor. Ze werden massaal fan, en het was dan ook geen verrassing dat Kirsty met een overmacht van 45% gekozen werd als "Ideale TV Sport Persoonlijkheid voor een Valentijns Date" in een grote internet-enquête, gehouden op o.a. de website van de Premier League.

Daar was Kirsty heel blij mee: "Ik wil graag een Valentijnskusje geven aan iedereen die op mij gestemd heeft. Ik ben verheugd dat jullie aan mij gedacht hebben als ideale date. Ik kan jullie alleen maar heel erg bedanken."

Ook op liefdesgebied hebben mannen uit de tv- en sportwereld de beste scoringskansen bij Kirsty. Zo mochten voetballer Rio Ferdinand en presentator Tim Vincent haar al eens als trofee mee naar huis nemen, en schijnt tegenwoordig rugbyer Paul Sampson zijn try's bij haar te benutten. Wie het ook eens bij haar wil proberen, moet in elk geval kaas meenemen, want daar is ze dol op.

Op tv-gebied beleefde ze haar 'finest hour' in september 1995, toen ze als golf-presentatrice verslag mocht doen van de eerste zege op Amerikaanse bodem van het Europese Ryder Cup team, aangevoerd door...pappie.(Klik op plaatje voor vergroting)


Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty Gallacher Kirsty GallacherH Home m e