Jodie Marsh
Engels "Allroundster"


Jodie Marsh

Wat Het Jaar 2003 ons gebracht heeft? Nou, Mabelgate natuurlijk, de Idols-gekte, de baard van Saddam èn...Jodie Marsh! Jodie Wie? Precies, dat dachten wij ook toen we voor het eerst een plaatje van haar onder de neus geschoven kregen hier op de redactie. Maar dat plaatje was té verleidelijk om niet even wat nader speurwerk te verrichten. Wat blijkt? Jodie marsh is een van de grootste media-sensaties van het afgelopen jaar bij onze buren aan de overkant van de Noordzee!

In januari verscheen daar een documentaire genaamd "Essex Wives" op de commerciële zender ITV. Daarin was een meisje te zien dat als paaldanseres werkte in de nachtclub "Stringfellows". De volgende dag had niemand het nog ergens anders over - dit was de heetste ontdekking sinds de Vesuvius! Ieder zichzelf respecterend boulevardblad en showprogramma trok vervolgens naar Essex en looky here, A Star is Born.

Op 'Page 3'
Heel Engeland smachtte naar de eerste naaktreportage, en dat duurde gelukkig niet lang: de Sun strikte haar voor de beroemde 'Page 3'. Jodie, geboren in Basildon en in 24 jaar uitgegroeid tot een cup D, kon haar geluk niet op: "Ik ben door het dolle heen. Mijn droom is uitgekomen!"

Ambities bleek ze ook te hebben: "Ik wil de nieuwe Jordan worden." Jordan, zijnde de in Engeland ongekroonde babe-koningin Katie Price, had er echter te veel tijd en operaties in gestopt om deze status zomaar op te geven, en in een open brief aan de "News Of The World" schreef ze: "Jodie, je verschijnt met een paar goedkope fotootjes in de media en je bent meteen de nieuwe mij? Je bent niet alleen Jordan zonder hersens, je bent ook Jordan zonder klasse. En zonder tieten. Je bent een wannabe die me nog het meest aan Droopy doet denken."

Oeps! Touché zou je zeggen, maar March trok zich er niets van aan en ging onverschrokken verder met haar media-bestorming. Ook zíj had te veel geïnvesteerd om dit succes zomaar te laten schieten. Gedurende heel haar middelbare schooltijd was ze namelijk gepest, omdat haar neus misvormd was door een hockey-ongeluk toen ze negen was, en omdat ze het lef had gehad om 'nee' te zeggen tegen de populairste jongen van de school, toen die haar uit vroeg. Het gevolg was dat ze ballen naar zich toegeschoten kreeg als ze over het schoolplein liep en er over haar schoolspullen gespuugd werd door de meiden.
In een interview over die periode vertelt ze: "Elke dag werd het er bij me ingepeperd: je bent lelijk. Je bent waardeloos. Je bent een freak. Als je dat dagelijks van een man of veertig te horen krijgt, heeft dat een vreselijke uitwerking op je. Er waren dagen dat ik dood wilde, ik wilde er gewoon een einde aan maken. Als ik nu de dagboeken uit die tijd lees, moet ik huilen. Ik was zo wanhopig. Het enige wat me tegenhield, was de gedachte dat mijn ouders me zouden vinden."

Jodie kan weer lachen
Het waren uiteindelijk ook haar ouders die haar uit de nachtmerrie verlosten. Eerst kreeg ze op haar vijftiende een neusoperatie van 3.000 pond - die haar vader overigens makkelijk kon betalen, omdat hij miljonair geworden was met het bouwen van steigers - en toen ze een tijdje later door een klasgenoot vol in het gezicht geslagen werd en huilend naar huis belde, kwamen haar ouders haar ophalen, om haar nooit meer terug te sturen.
Omdat ze wel goed kon leren, en dat ook graag deed, ging ze op zoek naar een andere opleiding. Het werd een combinatie van de studies media, fotografie en Engels op het South East Essex College in Southend.

Ondertussen begon ze in de gaten te krijgen dat ze toch niet zo lelijk was als haar voormalige klasgenoten haar wilden doen geloven. "Toen ik zestien was, begon ik wat make-up te dragen. Ik kreeg meteen meer aandacht van mannen. Hoe meer ik mezelf optutte, hoe meer aandacht ik kreeg, meer nog dan mijn vriendinnen. Als ik dan ook nog iets sexy's aantrok, keken ze helemaal naar me om. Ik begon me steeds extravaganter te kleden."

Ze was steeds vaker in het nachtleven te vinden, en leidde een dubbelleven. Overdag studeren, 's nachts feesten. En zoals gezegd, in januari 2003 ontdekte een tv-camera haar en was het hek van de dam. Nu loopt ze dagelijks/nachtelijks de 'hot spots' in Londen af en wordt bijna even zo vaak door paparazzi-fotografen op de gevoelige plaat gezet, dronken, of in weer een nieuwe excentrieke outfit die maar weinig te raden overlaat. Niet voor niets luidt haar bijnaam inmiddels 'the human viagra'.

Met Jordan-teambaas Eddie Jordan
Jodie, die al relaties met Westlife-ster Kian Egan en Calum Best (inderdaad, zoon van George) achter de rug heeft, beseft overigens maar al te goed waar ze haar beroemdheid aan te danken heeft. "Ik heb geen enkel talent. Echt niet. Mijn broer wel, die zingt en speelt piano. Maar ik probeer gewoon zoveel mogelijk geld te verdienen op een zo makkelijk mogelijke manier, en nog een beetje lol te hebben ook. Maar nu ik beroemd ben, zal ik wel altijd strakke kleding blijven dragen, voor mijn fans. Ik heb gewoon het geluk dat ik een paar aardige borsten heb, want daar kijken mensen toch altijd naar. En ze zijn tenminste écht." Met de groeten aan Jordan.

Waarom wij haar eigenlijk bij de Sportbabes gezet hebben, vraag je? Ehh...goeie vraag. We hadden er een reden voor, maar wat... O ja! Omdat ze in Engeland het gezicht was van de reclamecampagne rond "Formula 1 2003", de nieuwe game van PlayStation 2, omdat ze in de zomer meespeelde in een voetbaltoernooitje voor het goede doel én omdat ze in september meedeed aan een celebrity-Formule 1 race, waarin ze samen met coureur David Saelens een racewagen deelde. Een race die overigens door Onze Jos gewonnen werd (!) en waarin Jodie flauwviel achterin de hete wagen, maar dit terzijde. We willen maar zeggen: een 100% sportbabe dus. Ahum

Voor degenen die geen genoeg van Jodie kunnen krijgen:

Heel veel foto's van "Jodie Marsh, de nieuwe Formule 1-babe" vind je op deze site.

Enkele schitterende HQ-scans van Jodie vind je hier.

En tot slot, een filmpje van Jodie's fotosessie voor Playstation 2 is hier te bewonderen.(Klik op plaatje voor vergroting)


Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie Marsh Jodie MarshH Home m e