Gabriela Sabatini
Argentijns tennisster


Gabriela Sabatini

Als wij aan Gabriela Sabatini denken, denken we aan twee dingen: een niet helemaal geslaagde tenniscarrière, maar wel: de mooiste tennisbabe van haar generatie. Terwijl haar grote rivaal Steffi Graf er met de meeste hoofdprijzen vandoor ging, hadden de meeste pubers een poster van Gabriela boven hun bed hangen.

Op de baan kwam de Argentijnse schone altijd wat triestig over; de momenten dat je haar zag lachen waren zeldzaam. Alsof ze de bui alweer zag hangen. En dat klopte vaak ook, want na die ene superwedstrijd waarin ze op 19-jarige leeftijd Graf versloeg in de finale van de U.S. Open, bereikte ze nooit meer zo'n grote hoogte.

Toch won 'Gaby' nog genoeg prijzen, 25 in totaal, met daarbij nog een Olympische zilveren plak. Ze vomde jarenlang een succesvol dubbelduo met 'onze eigen' Brenda Schultz-McCarthy, kreeg een roos en een pop naar zich vernoemd, en haalde en passant ruim 9 miljoen gulden aan prijzengeld op. Maar een echte topper werd ze nooit, ondanks dat ze meermalen haar speelstijl aanpaste.

Dat frustreerde haar uiteindelijk dusdanig, dat ze er in 1996, na een partij waarin haar service tegen Jennifer Capriati alle kanten op vloog, op 26-jarige leeftijd de brui aan gaf. Als ze toen geweten had dat haar grootste succes toen nog moest komen, als naamgeefster en boegbeeld van de parfumlijn Gabriela Sabatini, had ze misschien wat vrolijker gekeken...(Klik op plaatje voor vergroting)


Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Gabriela SabatiniH Home m e