Elisabetta Canalis
Vriendin van Christian Vieri


Elisabetta Canalis

In ItaliŽ is het iedere week weer de vraag: wie scoort er beter, Christian Vieri op het veld van Inter, of zijn verloofde Elisabetta Canalis op tv en in de bladen? Samen zijn ze niet uit de publiciteit weg te slaan.

Toen Elisabetta Canalis aankondigde de razend populaire Max-kalender te zullen opsieren in 2003, en nog wel op iedere pagina ook, liep de gekte zo hoog op dat zelfs de kerk zich ermee ging bemoeien. Padre Antonio Mazzi riep haar publiekelijk op om haar kleren toch vooral aan te houden. Dat hij dit deed op tv temidden van de puinhopen van een dorpje dat net getroffen was door een aardbeving, waar hij eigenlijk geestelijke steun diende te verlenen, maakte het hele gebeuren er alleen maar meer bizar op.

Maar Elisabetta trok haar kleren toch uit (good girl!), en de kalenders waren vervolgens niet aan te slepen. Hele volksstammen tegelijk verdrongen zich voor de kiosken. Niet geheel onbegrijpelijk, want Elisabetta is een beauty zoals je maar zelden ziet. Gezegend met een cup D om van te watertanden, twee reebruine ogen om voor eeuwig in te verdwalen en een lijntje waar een Formule 1-wagen nog jaloers op zou worden, doet ze ieder mannenhart smelten. Ook het onze, niet voor niks staat ze met stip op numero uno in onze Top 10.

Elisabetta Canalis werd op 12 september 1978 geboren in de stad Sassari, op SardiniŽ. Ze haalde haar VWO-diploma en bracht (en brengt) haar vrije tijd graag op de dansvloer door. Ook was ze regelmatig te vinden op de sportschool, waar ze zich de schone kunst van het kickboxing toeŽigende. Zoals op sommige foto's hieronder ook te zien is, is ze gek op dieren, en dan vooral op paarden. Ze is een groot fan van Eminem, zo groot zelfs, dat ze zijn naam op haar arm liet tatoeŽren. "Zo is zijn muziek altijd bij me, ook op trieste dagen," zegt ze.

Omdat ze vervolgens talen wilde studeren en die universiteit, de Universitŗ Statale, in Milaan staat, verliet ze haar geboortegrond en trok ze naar de voetbalgekke modestad. Daar bleef haar schoonheid niet onopgemerkt, en in 1999 werd ze uitgenodigd door het tv-station Canal 5 om daar samen met de blonde Maddalena Corvaglia (die haar beste vriendin werd) als 'velina', oftewel showgirl, te fungeren in het populaire programma "Striscia la notizia".

Dat deed ze twee seizoenen lang met zoveel verve dat haar naam binnen de kortste keren over alle Italiaanse lippen ging. In ieder geval de helft van alle lippen, te weten de mannelijke helft Daarnaast dook ze op in reclamespotjes en speelde ze een rolletje in de film "Il pesce innamorato" ("De verliefde vis").

En zoals dat gaat, op een mooie dag liep ze die andere Milanese ster, Christian Vieri, tegen het lijf, en de rest is (liefdes)geschiedenis...

Een filmpje van de twee tortelduifjes, kussend tijdens een fotosessie, is hier te bewonderen [1.896 kb].(Klik op plaatje voor vergroting)


Elisabetta Canalis
Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Elisabetta Canalis Maddalena Corvaglia en Elisabetta Canalis Handtekening voor manliefH Home m e