Eleni Petroulaki
Grieks gymnaste


Eleni Petroulaki

Een Griekse Godin. Zo kun je de beeldschone Eleni Petroulaki het best omschrijven.

Het is voor de klassieke godinnen Afrodite, Artemis en Pallas Athena maar goed dat Eleni n˙ leeft en niet in het Oude Griekenland, anders zouden de dichters Homerus en Plato hen terstond uit hun boekjes geschrapt hebben, en op Eleni overgestapt zijn. Zo mooi is Eleni...zo mooi als de opkomende zon boven een zoetgeurende Kretenze olijfboomgaard...zo mooi als de van sterrenlicht fonkelende Ege´sche Zee waarover 's nachts een vissersbootje vaart, zo mooi als de... Bij Zeus, we gaan er bijna zelf van dichten!

Eleni Petroulaki
Ze werkt er dan ook hard voor om zo in vorm te blijven. Al vanaf haar prille jeugd staat haar leven in het teken van de sport. En dan is ze ook nog getrouwd met de Joegoslavische voetballer Ilija Ivic, dus als er iemand een echte Sportbabe genoemd mag worden, is zij het wel.

Eleni Petroulaki is geboren (1971) en getogen in de stad Sitia, op Kreta, dat zichzelf in toeristenfolders graag als "de meest zuidoostelijke stad van Europa" verkoopt. Op haar negende ging ze op atletiek, en niet zonder succes, want enkele jaren later werd ze jeugdkampioene bij het verspringen en op de 400 m op de Griekse Kampioenschappen.

Op haar 18e verliet ze het eiland en verhuisde ze naar de hoofdstad Athene, waar ze zich toelegde op de gymnastiek. Ook daar sprong ze met kop en schouders (en alle andere lichaamsdelen) boven de rest uit, en in 1992 werd ze gevraagd om als eerste in Griekenland en ochtendgymnastiek op tv te doen. Die uitnodiging nam ze graag aan, en zo was ze jarenlang, springend in een strak pakje, te zien in het programma "Ochtendkoffie".

Eleni Petroulaki
In 1999 trouwde ze met Ilija Ivic (lucky bastard!) en vandaag de dag wonen de twee in het plaatsje Boula. Van daaruit promoot ze haar "Power Yoga"-programma, dat ze in Griekenland introduceerde na een reis door de Verenigde Staten. Wie daar meer van wil weten, kan voor video's terecht op haar website.

Van haar eerste video schijnen trouwens zo'n 180.000 exemplaren over de toonbank gegaan te zijn, maar we betwijfelen of dat allemaal huisvrouwen waren die iets aan hun lijn wilden doen. Waarschijnlijk liggen er ook wel een paar op Griekse jongenskamertjes Wij hadden het in elk geval wel geweten, als we opgegroeid waren met Eleni.
Bij Zeus!


Eleni Petroulaki


(Klik op plaatje voor vergroting)


Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni Petroulaki Eleni PetroulakiH Home m e