Cheerleaders


Cheerleaders

Eigenlijk is het vreemd we dat de cheerleaders pas als 100ste (!) toevoegen aan de lijst van sportbabes, want als er iets is wat de term 'sportbabe' personifiŽert, dan is het wel de cheerleader. Aan de andere kant: als we dan toch iets te vieren hebben, wie dan beter uit te nodigen dan de cheerleaders

Go! Go! Go!
Want waar de cheerleaders verschijnen, daar is het feest. In Nederland nog een tamelijk onbekend fenomeen, zijn de 'cheers' bij Amerikaanse wedstrijden niet meer weg te denken. Gehuld in de meest kleurrijke en strakke uitdossingen zorgen ze ervoor dat de toeschouwer zich ook in de aanloop en de pauze van een wedstrijd geen minuut hoeft te vervelen.

Cheers horen bij een club zoals de clubkleuren dat doen. Op de website van de Amerikaanse footballclub de Philadelphia Eagles is bijvoorbeeld een complete sectie ingeruimd voor de cheerleaders, met plaatjes en bio's van alle dames, 40 in getal maar liefst.

Als het waar is dat Nederland in alles een poosje achterloopt op Amerika, staat ons hier straks nog heel wat vermaak te wachten in de minuten dat de bal niet rolt. In ons eigen Den Haag is ADO er als een van de eerste voetbalclubs mee begonnen: in de rust van de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax gaven de United Cheers een show weg die de toeschouwers duidelijk kon bekoren. En blijkbaar niet alleen de toeschouwers, getuige het muzikale eerbetoon aan de groen-gele meiden dat er die avond bij Studio Sport te zien was...(Klik op plaatje voor vergroting)


Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders Cheerleaders CheerleadersH Home m e