Bilbao strikt streaker


Athletic de Bilbao heeft een opmerkelijke manier gevonden om de kledinglijn van de club aan de man te brengen. Onder het motto 'Laat Jezelf Zien' huurde het de professionele streaker Mark Roberts in, die in Engeland vanwege het naaktlopen een stadionverbod heeft.

Het idee kwam van het reclamebureau dat de Baskische club inhuurde. "Exhibitionisme is immers dé manier om jezelf te laten zien," legde creatief directeur Guillermo Viglione uit.

Maar Viglione zou geen creatief directeur zijn als hij niet met een variant op het thema streaken kwam. Niet Roberts verscheen namelijk naakt in de spot, maar alle andere aanwezigen. De spelers, het arbitrale trio, het publiek en de veiligheidsmensen waren ontkleed terwijl Roberts als enige gekleed - uiteraard in de clubkleding - het veld overstak. De geklede zonderling werd vervolgens ingerekend door de naakte politieagenten.

De opnames hadden nog wel wat voet in de aarde. De geplande draaidag - in augustus - moest namelijk worden uitgesteld tot december.
"En toen was het vijf graden met een stevig windje," verduidelijkte Viglione. "Alles stond er uiteindelijk om drie uur 's nachts goed op, maar alle naakte deelnemers waren toen al volledig verkleumd."

Nieuwsgierig naar het resultaat? Klik hier.

Zie ook "Streaker gaat op voor jubileum-streak".VI Planet, 19 december 2002

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!