Over een kale kop, een pijpenblazer en een toupet


Pieter Keur:

"We zaten met FC Twente in trainingskamp in Zwitserland. Theo Vonk moest thuisblijven met een hersenschudding, en in zijn plaats ging Kees Rijvers mee. Er werd gezegd dat Rijvers altijd bloedserieus was, maar ik heb meegemaakt dat hij zowat stikte in zijn eigen lach en naar buiten moest worden gedragen.

Het begon ermee dat wij als spelersgroep op een middag even hadden afgerekend met Marco Roelofsen. Marco was toen een jaar of achttien, maar had een hele grote mond. We hebben hem vastgebonden op zijn bed en vervolgens helemaal kaalgeschoren.

Diezelfde avond moest Twente op bezoek bij de burgemeester van het dorpje waar wij zaten. Dat ging allemaal officieel en netjes. Totdat er drie van die pijpenblazers op gingen treden. Het waren bomen van kerels, met van die hele lange stokken. Ze bliezen zich echt een ongeluk en dan kwam er zo'n heel raar geluid uit.

Dat op zich was al komisch, maar toen bij één van die drie gasten z'n toupetje heel langzaam begon weg te zakken, kregen wij de slappe lach. Op dat moment loopt die kale Roelofsen naar voren, grijpt dat toupetje, zet het op zijn eigen hoofd en gaat als een idioot op die hoorn staan blazen.

We hebben Kees Rijvers naar buiten moeten brengen, anders had 'ie het niet overleefd."


Voetbal Magazine

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!