Scheids betrapt speler op zijn wc-pot


Speler Robbie Savage is door de Engelse voetbalbond gestraft omdat hij voor een wedstrijd het toilet van de scheidsrechter heeft gebruikt. Dat is ten strengste verboden. Savage, aanvoerder van Leicester City, verweerde zich door te verklaren dat hij buikloop had en zeer nodig moest.

Het voorval deed zich anderhalve week geleden voor in de voorbereiding op de wedstrijd in de hoogste Engelse divisie van Leicester City tegen Aston Villa. Scheidsrechter Graham Poll betrapte Savage op zijn pot. De voetballer, international voor Wales, had de toiletdeur niet dichtgedaan en verzuimde ook nog door te trekken en zijn handen te wassen. Poll rapporteerde deze 'overtredingen' aan de voetbalbond.

De FA heeft de hoogte van de boete nog niet bepaald. Leicester City reageerde snel door twee weken salaris (80.000 euro) van de middenvelder in te houden. Die straf werd echter weer ingetrokken nadat Savage in beroep was gegaan. Hij schakelde de spelersvakbond in.

Zijn ploeggenoten steunen hen in zijn protest. "Wij hebben maar twee toiletten in onze kleedkamer", aldus teammaat Muzzy Izzet. "Beide waren bezet en het toilet van de scheidsrechter was de dichtstbijzijnde. Robbie moest heel nodig. In zijn situatie had ik precies hetzelfde gedaan".

Savage slikte vanwege een blessure antibiotica en kreeg daarvan naar eigen zeggen buikloop.


Algemeen Dagblad 1 mei 2002

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!