De hond besliste over Van Hanegem's carrière


Feyenoorder Wim van Hanegem is in 1976 op vakantie in Breskens, waar hij in 1944 werd geboren. In "Negen zeeuwen voor Oranje" valt te lezen wat er gebeurde.

Met Feyenoord en Oranje-collega Wim Jansen brengt Van Hanegem de vakantie door in hotel De Milliano. In dat hotel wordt hij benaderd door Olympique Marseille. Bij de Franse club kan hij een vermogen gaan verdienen.
De journalist Dick van de Polder, dan werkzaam bij Het Parool, reist af naar Breskens en is getuige van de beslissing. Wel of niet naar Marseille, dat is de vraag.

Van den Polder weet niet wat hem overkomt, als de knoop wordt doorgehakt. "Toen ik met de pont aankwam, zag ik de families Jansen en Van Hanegem al op het strand zitten. Ze waren aan het stemmen over een transfer naar Marseille.

Ik weet niet meer wie voor of tegen was, maar de stemmen staakten. Toen zei Willem dat zijn hond dan maar de beslissing moest nemen. Ja of nee, dat hing af van het soort geblaf van dat beest. Er werd geblaft en het was 3-2 voor Feyenoord.

Willem, waar ik toen een column voor Het Parool mee maakte, vroeg mij meteen erna of ik manager Guus Brox even wilde bellen om hem te zeggen dat hij bij Feyenoord zou blijven. Dat heb ik toen maar gedaan."


Rob Vente, Haagsche Courant

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!