Donderspeech na voorsprong

Iedereen maakt het wel eens mee dat het spel van je favoriete club niet om aan te zien is. Bij een 0-2 achterstand besluit je - vijf minuten voor tijd - dan ook maar naar huis te gaan. Om er daar vervolgens achter te komen dat je club alsnog een 3-2 overwinning uit het vuur heeft gesleept.

John Gregory, coach van Aston Villa, overkwam iets dergelijks. Aangezien zijn ploeg er tegen Manchester City kort voor rust nog niet in was geslaagd een 2-1 voorsprong te nemen, beende de coach naar de kleedkamer om daar een pittige peptalk voor te bereiden. Vanaf het moment dat de spelers vervolgens enkele minuten later binnenstapten, begon hij ze - liefst tien minuten lang - uit te foeteren.

Pas toen merkte hij dat zijn spelers hem stomverbaasd zaten aan te staren. Vlak voor rust had Aston Villa immers nog van een fout van de doelman van Manchester City weten te profiteren en had Dion Dublin de ploeg alsnog op voorsprong gebracht. Gregory had dat gemist. Hij was immers vlak voor de treffer naar de kleedkamer vertrokken.