Altijd feest bij FC Utrecht


Interview met Jan Wouters, Frans Adelaar en Gert Kruys:

Wouters: "Het was elke dag feest bij Utrecht. Er gebeurde van alles. Onze verzorger Martin Okhuizen was gek op moorkoppen. We wisten dat hij altijd de grootste pakte, we haalden de slagroom eruit en spoten die moorkop vol met scheerschuim"

Kruys: "Ton de Kruyk werkte bij de politie. Die kwam weleens in uniform naar de training. Dan knipten we de billetjes uit zijn broek en liep-ie in zijn blote kont de straat op. Red Hot in de onderbroek smeren was ook erg populair."

Adelaar: "Bij ons zie je het nog wel en typisch genoeg is een Utrechtse jongen de gangmaker. Jean-Paul de Jong doet zich dan voor als journalist en belt Pascal Bosschaart op dat hij boven op de Domtoren gefotografeerd moet worden."

Kruys: "We moesten eens een keer in de sneeuw naar De Graafschap. Dat zagen we helemaal niet zitten. 's Ochtends belden we de receptie van FC Utrecht op: met Sandorrr Popvics, die wedstraid ies afkelast. Gingen we lekker trainen, maar 's middags belde de echte Popovics. Waar we bleven…"

Adelaar: "Dat trainingskamp in het oude stadion. Sliepen sommige spelers op zolder. Er zaten gaten in de vloer en zij lagen precies boven de massagekamer. Ton de Kruyk had een busje traangas meegenomen van zijn werk en spoot dat spul druppel voor druppel de ruimte in. Stroomberg lag op de massagetafel en blééf maar tranen."

Adelaar: "Ik kan me de eerste wedstrijd nog herinneren dat we met reclame op het shirt speelden. Rietveld scoorde en liep juichend naar de supporters achter het doel. Komt er prompt een brief van Nissan op het stadion. Of de spelers voortaan bij het juichen met de borst in het zicht van de camera wilden blijven. Vond ik een heel terechte opmerking. Een sponsor wil zijn investering terugzien."


Interview met Jan Wouters, Frans Adelaar en Gert Kruys, Voetbal International

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!