Kameroenese prof solliciteert in Nederland...bij PSCK 3!


PSCK 3 beschikt over veertien voetballers. Omdat dit aantal wat aan de magere kant is worden kroegen en kantines afgeschuimd naar nieuwe teamleden. Het elftal beschikt over een eigen website. En die wordt zelfs gelezen in Kameroen. Thierry Ngongang uit Douala heeft zich namelijk aangemeld.

De 21-jarige voetballer is al enige tijd prof en wil graag een contract verdienen in Nederland. Hij heeft zich blijkbaar niet gerealiseerd dat PSCK3 een gezelligheidsteam is dat uitkomt in de reserve zesde klasse. Op zondagmorgen wordt gevoetbald tegen ploegen als KFC 5 en Zaanlandia 3. Ngongang schrijft in een mail aan PSCK dat hij de laatste jaren serieus bezig is met voetbal.

Hij heeft gevoetbald in de derde en tweede divisie, waar de 1.84 meter lange speler topscorer werd met 22 goals. De laatste twee jaar had hij een contract bij Union de Douala, een eerste divisieclub. Ngongang hoopt dat PSCK hem de kans geeft zich te bewijzen. Hij is bereid zelfs zijn vliegticket te betalen.

PSCK was blij verrast met dit bericht en heeft de voetballer uit Kameroen keurig antwoord gegeven. De Kalvers schrijven dat ze zich kunnen voorstellen dat de voetballer als prof graag veel geld wil verdienen. Ze leggen hem uit dat PSCK een kleine amateurclub is die een extra speler goed kan gebruiken voor het derde elftal.
"Maar wij zijn geen vereniging als Ajax of Feyenoord. Wij hebben geen contract, maar betalen zelf onze contributie. We hebben een hekel aan trainen en de gemiddelde leeftijd ligt boven de dertig jaar. We hopen dat je erin slaagt om een club te vinden. We proberen je te helpen en sturen je mail naar onze lokale krant."


Website PSCK 3 uit Zaandam / Noordhollands Dagblad

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!