Meer over Willy Brokamp


Willy Brokamp, in latere jaren met een alternatief baardje, had het niet op het sjablonistische gekeutel over voetbal. Brokamp was een aparte, in en buiten het veld. Een begaafde voetballer, het liefst spelend vanaf links. Stapte van eersteklasser Chèvremont direct de eredivisie in. Eigenlijk was hij niet zo dol op voetbal: "Ze moesten me in Maastricht de weg naar het stadion wijzen."

(...) Op z'n 28e werd hij door Ajax gekocht voor het enorme bedrag van 1,2 miljoen gulden. De overgang naar Ajax verliep op z'n Brokamps. Bij MVV was hij door trainer Leo Canjes van de training gestuurd nadat hij tijdens een partij mokkend aan de kant was gaan staan. Canjels floot het partijtje oneerlijk, volgens Brokamp.

Nadat hij was weggestuurd, bleef hij weg, dook hij zelfs onder in Amsterdam, twee weken lang, alle pogingen van MVV om tot een verzoening te komen ten spijt. Toen hij eenmaal terug was in Maastricht, werd hij meteen benaderd door Ajax.
"Ik had niet verwacht dat ze nog zoveel geld voor een ouwe man van 28 over zouden hebben," zei hij zelf.

(...) Knobel kwam hij nog eens tegen, toen de Roosendaler bondscoach werd. Hij nodigde zijn vroegere pupil uit, die echter bedankte voor Oranje. "Er gaat te veel tijd in zitten," meende Brokamp, die liever naar Maastricht ging als hij eens vrij was.


Matty Verkamman, Henri v.d. Steen en John Volkers - 'De Internationals'

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!