Kots en diarree werpen smet op oefentrip


Een lunch buiten het spelershotel, terwijl Oranje op reis altijd de eigen kok meeneemt, blijkt een aanslag op lijf en leden. Op een oefentrip door BraziliŽ sloeg de diarree ongenadig toe bij zeven spelers, en daar bleef het niet bij. Zelden werd er na afloop van een voetbalinterland zo veel over poep en braaksel gesproken als in Salvador de Bahia die zaterdagavond.

Ronald de Boer: "Ik heb geen oog dichtgedaan vannacht. Ik bleef maar heen en weer lopen naar de wc en de wasbak."

Zijn broer Frank: "Je had die wasbak moeten zien, niet te geloven wat daar allemaal inlag. Ik ben blij dat ik die niet hoef schoon te maken."

De meest plastische omschrijving kwam van Philip Cocu: "Ik voelde het tijdens de laatste training al opkomen. Na ieder sprintje voelde ik de hele hap omhoog komen en moest ik drie keer boeren om me weer wat beter te voelen. Ik voelde de kreeft bovenin mijn strot zitten."

Clarence Seedorf: "Bij mij viel het wel mee. Ik heb even een goed gesprek gehad met mijn wc en toen ging het wel weer."

Het grappigste verhaal kwam van Michael Reiziger: "Mijn geval is nogal bizar. Terwijl iedereen volledig is leeggelopen, was ik juist ziek vanwege een verstopping. Ik heb een paar dagen geleden medicijnen tegen een griepje genomen en toen is de boel vast gaan zitten. Ik heb al drie dagen niet gepoept en ik kan je zeggen dat dat niet lekker aanvoelt."


Sportweek

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!