Ook Ronaldinha wordt Goddelijk Kanarietje


Ronaldo is niet langer de enige international in huis. Zijn echtgenote Milene Domingues maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Braziliaanse vrouwenteam.

Ronaldinha is een van de spelers die bondscoach Paulo Gonzalves van plan is mee te nemen naar het WK in de Verenigde Staten, dat op 20 september begint. Niet geheel vanwege haar voetbalkwaliteiten overigens.

"Vorige week vroeg de voetbalbond me wat ik ervan vond om haar uit te nodigen," legde Gonzalves uit aan MARCA. "Zij denken dat Ronaldinha's aanwezigheid ons flink wat publiciteit oplevert."

En uiteraard had de bond gelijk. Bij de eerste training wemelde het van de pers, die alles vreet wat met Ronaldo te maken heeft. Gonzalves bekende aan de media dat hij Ronaldinha nog nooit heeft zien spelen. "Ik zal nu kunnen zien wat ze echt kan," aldus Gonzalves.

Ronaldinha is niet alleen vanwege haar relatie met Ronaldo een hot item. In het verleden vermaakte zij in de Braziliaanse stadions het publiek door in de rust van wedstrijden de bal te jongleren, met een wereldrecord hooghouden als gevolg.

Mevrouw Ronaldo

Ronaldinha vindt het overigens niks om zo genoemd te worden.
"De vrouw van Zidane heet niet Zidana en die van Rivaldo niet Rivalda. Ik ben dus ook niet Ronaldinha. Alleen de vrouwen die eerder met Ronaldo waren, noemden zich zo. Ik ben gewoon Milene," zei ze vorig jaar op de persconferentie van haar club Rayo Vallecano. Ach, wat lief!


VI.nl, 4 september 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!H Home m e