Perugia heeft géén vrouw gevonden!


We mogen de voorzitter van Perugia wel dankbaar zijn. Hij zorgt in zijn eentje voor bijna de helft van de nieuwe aanvoer op deze site.

Schreven we twee weken terug nog dat de man zijn queeste naar de eerste vrouwelijke speler in zijn mannenteam had voltooid in de persoon van Hanna Ljungberg, nu lezen we op telegraaf.nl hetvolgende:

De Zweedse voetbalsters Victoria Svensson en Hanna Ljungberg hebben een aanbod om bij de Italiaanse Serie A-club Perugia te komen spelen, afgewezen. Beide speelsters zien voor zichzelf geen carrière tussen de mannen weggelegd.

Het aanbod om naar Perugia te komen, was afkomstig van voorzitter Luciano Gaucci. Hij wil dat zijn club de eerste in het betaald voetbal wordt die een vrouw opstelt in het veld.

Maar Svensson en Ljunqvist willen niet. "Laten we reëel zijn. Wij kunnen echt niet op tegen verdedigers als Nesta en Maldini," zei de 26-jarige Svensson. "Als ik naar Perugia ga, eindig ik op de bank en riskeer ik mijn plaats in het Zweedse nationale team."

Ljungberg (34) voegde daaraan toe dat het aanbod in financieel opzicht zeer mager was. "Perugia is gewoon uit op publiciteit."

Voorzitter Gaucci lijkt echter vastberaden in zijn missie. "We gaan elders verder zoeken," liet hij weten.

We wachten met spanning op de volgende aflevering in deze Perugia-soap.

En dan na afloop van de wedstrijd samen een sigaretje opsteken

Ljungberg dus niet naar Perugia. Jammer, wij hadden het wel eens willen zien: die grote, mannelijke Maldini in de straffe mandekking op die kleine, dappere Ljungberg


telegraaf.nl, 18 november 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!