Pearce, de Engelse Seedorf


Stuart Pearce en strafschoppen, het is een verhaal dat 'onze eigen' Clarence Seedorf bekend moet voorkomen. Zijn misser in de halve finale van het WK '90 in Italië achtervolgde de linksback lange tijd. Niet Engeland maar Duitsland bereikte daardoor de finale en won die vervolgens ook.

Bijna twaalf jaar later kreeg Pearce weer de kans geschiedenis te schrijven. De bijna 40-jarige linkspoot werd in zijn laatste wedstrijd als prof de eer gegund het 100ste doelpunt in zijn carrière te maken. Bovendien zou zijn club Manchester City met die goal op 109 doelpunten komen. Nooit eerder scoorden the Citizens zo vaak in één seizoen.

Van de doelman van Portsmouth hoefde Pearce niet veel tegenwerking te verwachten. Oud-collega Dave Beasant (43) fluisterde Pearce vlak voor de strafschop toe dat hij gewoon zou blijven staan. Toch miste Psycho de niet te missen penalty. De bal vloog hoog over.
"Er zit altijd een addertje onder het gras als Pearce iets doet," merkte de pechvogel achteraf op. "Het was een komisch eind van de wedstrijd en kenmerkend voor mijzelf."

Dumb & Dumber

...Pearce & Seedorf: Penaltykillers...


VI.nl, 23 april 2002

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!