In het land der Esten is één Noor koning


De Noorse aanvaller Tor Henning Hamre is bezig op ongekende wijze geschiedenis te schrijven in het Estse voetbal. De spits van landskampioen FC Flora Tallin brak onlangs op indrukwekkende wijze twee doelpuntenrecords in Estland.

Hamre maakte afgelopen zondag in het thuisduel met FC Kuressaare liefst zeven doelpunten en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de 17-0 zege van de ploeg van trainer Arno Pijpers.

Door de zevenklapper voerde Hamre zijn competitietotaal op naar 39 doelpunten, wat op één ronde voor het einde van de competitie al een nieuw nationaal record betekent. Het vorige record stond met 37 treffers op naam van Maksim Gruznov (Trans Narva, in 2001) én Andrei Krõlov (FC TVMK Tallin, 2002).

Die zeven doelpunten in één competitiewedstrijd is overigens geen record in Estland. Dat staat met tien goals op naam van Anatoli Novozilov (van FC Tevalte Tallin) in het seizoen 1993/94. Ook de 17-0 is geen unieke prestatie. In het seizoen 1993/94 won FC Tevalte Tallin namelijk met 24-0 van Kalev Sillamäe.

Hamre vestigde dit seizoen nog een ander Ests record door in liefst vijftien competitieduels op rij minstens één keer te scoren. De vorige langste doelpuntenreeks telde acht wedstrijden.

Kampioen FC Flora Tallin heeft na 27 competitieduels nog geen nederlaag geleden in Estland (23 zeges en vier gelijke spelen). De ploeg van Pijpers maakte al 102 doelpunten, wat een evenaring is van het record van FC Norma Tallin.

Tor Henning - Kvinesdal`s og Europas scoringskonge!

Tor doet zijn naam eer aan...


VI.nl, 28 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!