Meezingende scheids voorgoed uitgefloten


De carriŤre van FabiŠn MadorrŠn lijkt voorbij. De omstreden Argentijnse scheidsrechter heeft van de Argentijnse voetbalbond (AFA) te horen gekregen dat hij is afgevoerd van de lijst met arbiters.

Officieel heet het dat MadorrŠn op basis van 'psycho-fysieke aspecten' en 'technische evaluaties' niet meer geschikt is bevonden om op het hoogste niveau te fluiten. Ook zou hij te vaak afwezig zijn geweest bij opfrissingscursussen.

MadorrŠn is vanaf zijn debuut in 1997 al een veelbesproken arbiter. In de 166 duels die hij leidde in de nationale competities, gaf hij 80 strafschoppen, 796 gele en 153 rode kaarten. Zijn optredens waren vrijwel altijd controversieel.

Zo begon MadorrŠn zijn internationale loopbaan door op het WK voor spelers onder twintig jaar in 1998 liefst vier spelers van BraziliŽ uit het veld te sturen tegen gastland Uruguay.

In 2001 was op televisiebeelden bovendien duidelijk te zien dat MadorrŠn tijdens Boca Juniors-Almagro uit volle borst meezong met de fans van Boca. Mede dankzij de winst van Almagro liep die opmerkelijke actie af met een sisser. De optelsom van de talloze incidenten werd MadorrŠn echter fataal.

Bal inpakken en wegwezen

...Rood voor MadorrŠn...


VI.nl, 1 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!