Hakje in eigen goal voor jackpot

Met toestemming van zijn eigen trainer schoot Christiaan Heijnen, verdediger van de amateurvoetbalclub Val Aan uit De Heen (West-Brabant) in de bekerwedstrijd tegen Rillandia uit Zeeland de bal in eigen doel. Daardoor incasseerde hij de opbrengst van een door de club Rillandia georganiseerd loterijspelletje.

Voor ieder duel kunnen bezoekers van de wedstrijden van zaterdagtweedeklasser Rillandia een lootje kopen met daarop de rust- en eindstand. Degene die de juiste uitslag op zijn kaartje heeft staan, mag na de wedstrijd de opbrengst van de pot op komen halen.

Het verkochte kaartje met de voorspelling ruststand 1-0, eindstand 2-0 was zaterdag in handen gekomen van de Val Aan-verdediger. Zijn ploeg keek heel lang tegen een 1-0-achterstand aan. Reden voor de verdediger om zich tot scheidsrechter J.A. Koole uit Heinkenszand te richten.
"Meneer, als het 1-0 blijft en er is nog één minuut te spelen, wilt u me dan even een seintje geven?"

En zo geschiedde. Scheidsrechter Koole maakte de speler erop attent dat er nog één minuut speeltijd over was en even later was het dus raak. Rillandia-spits Arjan Koopmans gaf een strakke voorzet en de verdediger werkte de bal met een fraai hakje achter zijn eigen doelman: 2-0. Ploeggenoten 'beloonden' de actie merkwaardig genoeg met gejuich. Ze waren duidelijk op de hoogte van de loterij.

"Het was een schitterende goal, die ons flink verbaasde," zei Arjan Koopmans, de man van de voorzet. "Later hoorde ik dat die speler eerst aan zijn trainer had gevraagd of het mocht. Het was maar 1-0, maar ze kregen geen enkele kans. En hij had het kaartje niet 1-0 als ruststand en 2-0 als eindstand. Dus dat leverde hem uiteindelijk zo'n dertig euro op."