Onderzoek: Voetbal is de ideale date!


Goed nieuws voor mannen en vrouwen die van voetbal houden, maar die er maar niet in slagen een succesvolle date af te werken. Susan Quilliam, een van Engelands toppers op het gebied van Relationship Psychology heeft namelijk aangetoond dat de beste plek voor een geslaagde date het bezoeken van een voetbalwedstrijd is.

Uit het onderzoek blijkt dat eventueel toekomstige geliefden verreweg het minst nerveus zijn in voetbalstadions. Het verblijf op de tribune scoort eveneens hoog op de lijst met de vijf belangrijkste criteria. Tijdens een voetbalwedstrijd:

1. heerst er een informele sfeer
2. krijgt men een goed inzicht in de lichaamstaal van de partner
3. loopt de verbale communicatie over het algemeen soepel
4. uiten mensen zich makkelijker en
5. ontstaat er makkelijker een emotionele band.

Quilliam legde de conclusies van haar onderzoek uit op de BBC-website. "Het stadion lijkt dan lijkt dan wel klassieke elementen als champagne en rozen te missen, maar het stelt de stelletjes wel in korte tijd bloot aan een scala van emotionele en fysieke reacties," aldus de schrijfster van boeken als Body Language Secrets, Love Coach en The Relate Guide to Staying Together.

Dat David Beckham en Posh Spice Victoria Adams elkaar ontmoetten op de tribune, is voor Quilliam geen verrassing. "Mensen blijken elkaar sneller te vinden tijdens voetbalwedstrijden. Het feit dat zowel vrouwen als mannen steeds meer naar het stadion gaan, zou wel eens kunnen impliceren dat het voetbal de dansvloer van de toekomst kan worden."


Gazet van Antwerpen, 23 januari 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!