Spits zingt muzikaal zijn schorsing uit


Thomas Brdaric heeft iets met keepers. De aanvaller van Hannover 96 kwam vorig seizoen in aanvaring met Oliver Kahn, die hem vervolgens in zijn nek beetpakte. En op 4 oktober had hij een veelbesproken opstootje met Frank Rost, die zelfs een kopstoot moest incasseren van de 28-jarige Stürmer, die vervolgens met rood van het veld moest. Om die reden zit de voormalig aanvaller van Bayer Leverkusen momenteel een schorsing van twee duels uit.

Maar Brdaric heeft die tijd nuttig besteed. Hij nam een single op en zingt daarin over zijn avonturen met enkele Duitse doelmannen. "Die Wilde 13" is de titel van het liedje van de nummer 13 van Hannover. Het is bepaald geen lofzang, want hij zingt nogal schertsend over zijn tegenstanders. In het eerste refrein is bijvoorbeeld Frank Rost de klos.

Liebe Frank, het spijt mij zeer
Daarom heb ik nu deze pauze
Dat ik boos op je was
Werd mij net pas echt duidelijk
Je hebt in een interview gehuild
En mammie heeft je naar huis gehaald
Voetbal is zo gemeen
En in het doel voel je je zo alleen
Waarom ben je keeper geworden? (Waarom, waarom?)
Waarom heb je niet naar je ouders geluisterd?
Waarom vliegen de ballen om je oren?
Je hebt al verloren
Als de nul niet meer overeind staat

Naast Rost mogen ook Oliver Kahn en Jens Lehmann zich vereerd voelen met de aubade van Brdaric. Zo zingt hij over Kahn dat hij voor zijn leven vreesde toen de doelman van Bayern hem beetpakte in zijn nek.

"Ik wilde alles wat me is overkomen, ook mijn schorsing, positief verwerken en daarom heb ik besloten het muzikaal en niet al te ernstig te doen," verklapte Brdaric de reden van zijn cd-single.

Wie de precieze tekst van het liedje wil lezen en Brdaric wil horen zingen (wat we sterk afraden), kan hier zijn hart ophalen.

Brdaric: op naar Top of the Flops

Brdaric met zijn 'voetbalvriendjes' Rost en Kahn


VI.nl, 30 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!