David Beckham heeft er (g)een naamgenoot bij


Na een Bulgaar die Manchester United heet, is de wereld nu ook verblijd met de komst van een Roemeense David Beckham. Of toch niet, want de beambte aan het loket waar Joo Imre zijn pasgeboren zoon - want daar hebben we 't over - kwam aangeven, bleek weinig verstand van voetbal te hebben. Met als gevolg dat de boreling als 'David Becham' het geboorteregister in ging.

Vader Joo Imre kon er niet van wakker liggen: "Ik zal 't nog wel laten veranderen, maar dat kost tijd en geld. Maar zonder 'k' vind ik het ook wel goed. Je hoort het verschil toch niet."

Op de vraag hoe ie aan die naam kwam, volgde een verrassend simpel antwoord: "Het was gewoon het eerste wat er in me opkwam toen ik voor die beambte stond. Vrienden en bekenden hebben al gezegd dat ze het een belachelijke naam vinden, maar ik vind 't juist geweldig. Ik hoop dat David op een dag de man kan ontmoeten naar wie hij vernoemd is."

Zijn vrouw Viorica Precup vond het ook een goed idee: "Ik hou van David Beckham en ik hou van mijn zoon, dus het is een perfecte naam. Hij wordt later ook voetballer. Als we nog een dochter krijgen, noemen we die Victoria Beckham."


Ananova, 23 juni 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!