Commentator uitgepraat na blunder


Ron Atkinson praatte zijn mond voorbij over Marcel Desailly. De 65-jarige oud-coach van onder meer Manchester United en Atlético Madrid liet zich gaan tijdens een rechtstreekse uitzending van de Champions League.

Atkinson werkt als analist voor de Engelse commerciële zender ITV. Dinsdag deed hij verslag van de wedstrijd tussen AS Monaco en Chelsea. Na afloop besprak Atkinson het optreden van Marcel Desailly, maar de analist dacht dat de microfoon nog uitstond. Ten onrechte, en dus was duidelijk te horen: "Hij is een, zoals sommige mensen het noemen, fucking lazy thick nigger."

ITV haastte zich door direct verontschuldigingen aan te bieden. "We keuren de opmerkingen op geen enkele manier goed. Ze maakten geen deel uit van de ITV-verslaggeving, maar waren gemaakt tijdens een off-air gesprek na het duel. Het is betreurenswaardige fout."

Door het tumult besloot Atkinson woensdag zijn ontslag in te dienen bij ITV. "Ik heb een stomme fout gemaakt, waarvan ik heel erg veel spijt heb," verklaarde Atkinson in The Guardian. "Op dit moment kan ik nog steeds niet geloven wat ik heb gezegd. Als je mijn carrière als coach bekijkt, dan was ik juist een van de eerste managers die donkere spelers een kans gaf."

Atkinson raakte nog een tweede baan kwijt. Hij had ook een wekelijkse column en een tactische rubriek in The Guardian. Het gerenommeerde dagblad besloot donderdag na overleg met de oud-coach om aan deze samenwerking een einde te maken.

Geen commentaar (meer)

Ron Atkinson: Me and my big mouth


VI.nl, 22 april 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!